İş

Başkan Yardımcısı Yılmaz: Vergi Sistemi Modernize Edilmeli

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dolaysız vergilerin artırılması, dolaylı vergilerin düşürülmesi konusunda hem işçi hem de işverenlerin ortak talebi var. Ben de destekliyorum. Önümüzdeki dönemde bu yönde bazı çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu da böyledir.” vergi artırımı veya eksiltmesi değil. Bu vergi sistemi modernize edildi. Güncellenmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim.”

Başkan Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orta Vadeli Programın (OVP) teknik yönlerinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Yılmaz, “Ağustos ayının son günlerinde sonuçlarını dinleyip görüşeceğiz, teknik yönü aynı. Bu yıl da sektördeki paydaşlar ve STK’larla istişareler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

OVP’de daha çok yapısal dönüşüm boyutlarının olacağını kaydeden Yılmaz, “OVP’yi üç kollu düşünebilirsiniz. Para politikasının genel çerçevesi var. Detayları Merkez Bankası’nın elinde. OVP’de maliye politikasının detayları, bütçedeki rakamlar hepsi var. Olağan üçüncü ayak olarak yapısal dönüşümleri içerecek.”

Sözünü ettiği yapısal reformların günlük değişimler değil, köklü değişimler olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Rekabet gücünü artıracak, verimliliği artıracak ve Türkiye’yi dünyada daha avantajlı bir konuma getirecek değişim ve dönüşümler. Vergi reformundan eğitimdeki dönüşümlere kadar birçok alanı kapsayacak. Hukuk alanında, özellikle ekonomiyi ilgilendiren değişikliklerden Türkiye’ye kadar birçok alanı kapsayacak.” yatırım ortamının iyileştirilmesi, daha fazla verimlilik, rekabet gücü ve ekonominin potansiyeli. Geliştirici, herhangi bir ciddi değişikliği karşılayacaktır.”

OVP’nin eylül başında açıklanacağını belirten Yılmaz, “Bu çalışmaların seyrine bağlı. İstişarelerin bir kısmını bitirdik, iş dünyasıyla, işçi sınıfıyla, memurlarla, muhasebecilerle görüştük.”

Tarım ve finans dairesi temsilcileriyle de görüşeceklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Yılmaz, şunları söyledi:

“TZOB ve birlik başkanları ile bir görüşmemiz olacak. Şu an kesin tarih belirleyemedik ama kısa süre içinde Tarım ve Orman Bakanı ile görüşmeyi planlıyoruz. Cuma günü İstanbul Finans Merkezi’nde finans departmanı… Bankalar Birliği, kamu-özel sektör temsilcileri, banka Genel müdürleri dolayısıyla finans sektörünü temsil eden önemli aktörlerin önümüzdeki üç yıla ilişkin görünümleri ve beklentileri masaya yatırılacak. TOBB ile de bir organizasyon düşünüyoruz. Bütün illerden cumhurbaşkanlarını davet edecekler, belki tam bir gün ayırırız. Bütün il ve bölgelerin beklentilerini de masaya yatırırız. Olur.”

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda OVP çalışmalarına ilişkin öne çıkan konulara ilişkin sunum yaptığını anlatan Yılmaz, “Büyümeyi, istihdamı ve Merkez Bankası ile ortak karar veriyoruz. Enflasyonu Hükümet ve Merkez Bankası belirliyor.” OVP’de hedefler bir arada Son bir güncelleme Bu nedenle bundan sonra büyük bir güncelleme beklememek gerekiyor 2026 perspektifinde yapacağız. Bizim bakış açımız ise tek haneli enflasyon” dedi.

Vergi sisteminde değişiklik için yeşil ışık

Yılmaz, işveren ve işçilerin vergi sisteminin yeniden düzenlenmesi talebine ilişkin olarak, “Dolaysız vergilerin artırılması ve dolaylı vergilerin düşürülmesi konusunda hem personel kesiminin hem de patron kesiminin ortak talebi var. Diyelim ki bu vergi sistemi modernize edildi.” , güncellendi, sadeleştirildi, daha stabil hale getirildi” dedi. – ANKARA

senkaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu