Haber

Gökhan Günaydın’dan Lütfü Savaş’a yanıt: İsyanın sesini duymalıyız

CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a karşı depremzedelerin protestosuna ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bu insani acıdan yükselen isyanın sesini duymak zorundayız. Duyduk.Elbette hepimiz konuyu bu hassasiyetle yeniden değerlendiriyoruz ve “Değerlendireceğiz” diyoruz.

KRT’de Remziye Demirkol’la birlikte Gün İzi programına konuk olan Günaydın, aday listelerinin YSK’ya sunulacağı 17 Şubat 2024 tarihine kadar adaylarda revizyon yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Hatay’da iktidar ve muhalefet siyasetçilerine yönelik protestolara ilişkin şunları söyledi:

“Sabah 04.17’de Gaziantep’teydik. 130’dan fazla vatandaşımızın mezarı olan Polat Sitesi’ndeydik. Bize karşı tek bir protesto olmadı, yapılmasının da bir anlamı yok. Çünkü Depremin hemen başında CHP büyükşehir belediyeleriyle birlikte bölgedeydi.’Ertesi gün üç arama kurtarma başladı.’Devlet adına bir şey görmedik ama CHP buradaydı’ dediler. Bugün Antep merkezdeydim. Merkezdeki anma töreninde Antep Büyükşehir Belediye Başkanı yoktu ve tek bir AKP milletvekili bile yoktu. Aldığım bilgi belediyenin genel sekreterinden geldi ve “Yardımcıları protesto etti ve hızla taşındı. bölgeden uzakta. Dolayısıyla deprem bölgesinde siyasetçi olmadan eylem yapıldığı yönündeki ifade benim gözlemimle örtüşmüyor.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik protestolara ilişkin konuşan Günaydın, şu ifadeleri kullandı:

“Sanırım bunu ikiye bölmek gerekiyor. Hatay’da eylem yapan vatandaşlarımızın her sözü yüreğimizde yer ediyor. Hatay’a depremin başında CHP’nin burada ne yaptığını sorun, ‘Gördük’ diyecekler. İBB ilk günden bu yana yanımızda.’ CHP’den deprem boyunca destek “Bu onun izlediği siyasete karşı bir protesto değil, CHP Parti Meclisi tarafından seçilen Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayına karşı bir protestodur. Bence ikisini birbirinden ayırmamız lazım. Vatandaşın bu kadar kitlesel bir protestosu olursa siyaset kurumunun buna yabancı kalması düşünülemez.”

‘HATAY’DA ADAY BELİRTME SÜRECİ İLE DEPREM SÜRECİ BİRBİRİYLE BAĞLANTILI’

“Bu hafta CHP Parti Meclisi toplantısı yapılacak. Bütün bu protestoların sonuçları mutlaka değerlendirilecek” diyen Günaydın, sözlerini şu sözlerle tamamladı:

“Teorik olarak tüm adayları atayan otoritenin 17 Şubat’a kadar, yani aday listeleri YSK’ya ulaşana kadar revize etme yetkisi var. Deprem bölgesinde böyle bir protesto varsa değerlendirilmeli. Ne olacak? Bu değerlendirmenin çıkması Başbakanın iradesidir Hatay Sorunu ciddiye alıyoruz ve Başbakan’a iletiyoruz. Hatay’da aday seçim süreci ile deprem süreci iç içedir. Burada çok büyük bir acı var, hepimiz bu acıdan yıpranıyoruz. Bu insani acıdan yükselen isyanın sesini duymak zorundayız. Bunu duyuyoruz. Elbette hepimiz konuyu hassasiyetle ele alıp değerlendireceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

hacilar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu